Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΚΟΣΜΟΣ. Φονικός σεισμός στον Ισημερινό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 70 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 500 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ

Τρεις μικρές πόλεις στα βόρεια του Ισημερινού φαίνεται πως έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 6:58 τοπική ώρα. Πρόκειται για τις πόλεις Muisne, Pedernales και Rosa Zarate. Εξαιτίας του ισχυρού σεισμού έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 77 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 500.
 Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις περιοχές της χώρας προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ενώ οι ζημιές είναι εκτεταμένες τόσο κοντά στο επίκεντρό του (ανοιχτά της ακτής του Ειρηνικού) όσο και στο Γουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
 Ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητώντας ωστόσο από τους 19 εκατομμύρια κατοίκους της να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Στέλνουμε την απέραντη αγάπη μας στις οικογένειες των νεκρών», έγραψε ο Κορρέα στο Twitter, επιστρέφοντας εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Ιταλία.
 Μια γέφυρα κατέρρευσε στην πόλη Γκουαγιακίλ και ένα αυτοκίνητο παγιδεύτηκε κάτω από τα συντρίμμια της. Ο οδηγός ανασύρεται νεκρός μερικά λεπτά αργότερα από τους διασώστες. Δύο βίντεο που τραβήχτηκαν στην πόλη Portoviejo, αρκετά μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, δείχνουν υλικές καταστροφές σε ένα εμπορικό κέντρο και κόσμο να ψάχνει καταφύγιο σε ανοιχτούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου