Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΚΟΣΜΟΣ. Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε σε ηλικία 54 ετών!!!...

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε σε ηλικία 54 ετώνΈπασχε από λευχαιμία - Hταν ο πρώτος Γερμανός υπουργός που παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος Σε ηλικία 54 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε σε νοσοκομείο της Κολονίας. To 2014 είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι πάσχει λευχαιμία και υποβάλλεται σε θεραπεία.
 Hταν ο πρώτος Γερμανός υπουργός που παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αποσύρθηκε από την πολιτική όταν το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ηττήθηκαν στις εκλογές χάνοντας όλες τις έδρες στο κοινοβούλιο. Μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του ο πρώην υπουργός αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από ένα χρόνο επανήρθε με ένα βιβλίο όπου μιλούσε σε φορτισμένο ύφος για τη μάχη του με τη λευχαιμία. Η ανακοίνωση του βιβλίου με τίτλο «Μεταξύ δύο ζωών. Περί αγάπης, θανάτου και αισιοδοξίας» συνοδεύτηκε από μία μακροσκελέστατη συνέντευξη του ιδίου σε έντονα προσωπικό και συναισθηματικά φορτισμένο τόνο στο περιοδικό "Der Spiegel".
 Εκεί, μιλούσε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του το καλοκαίρι του 2014 για τη μάχη του με την λευχαιμία, αλλά και την ομοφυλοφιλία και την πολιτική. Στις 240 σελίδες του βιβλίου του, ο Βεστερβέλε ξεκινά την αφήγησή του από την αμήχανη στιγμή της ανακοίνωσης των γιατρών του ότι πάσχει από οξείας μορφής λευχαιμία, ξεδιπλώνοντας παράλληλα πολλές πτυχές της προσωπικής του ζωής και της πολιτικής του σταδιοδρομίας. «Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν ο Βεστερβέλε, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη βγήκε για το καθιερωμένο τζόκινγκ στο Central Park. Ένας οξύς πόνος όμως στο δεξί γόνατο που δεν υποχωρούσε και που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο έντονος, τον ανάγκασε να πάει στο νοσοκομείο.
 "Ρήξη μηνίσκου", ήταν η αρχική διάγνωση, η εγχείριση όμως στο γόνατο αναβλήθηκε για την επιστροφή του στη Γερμανία. Όταν πλέον ήρθε η ώρα να υποβληθεί σε μια επέμβαση ρουτίνας σε γερμανικό νοσοκομείο, τα πράγματα έμελλε να πάρουν μια απροσδόκητη τροπή. Όλα έμοιαζαν με μια τυπική ιατρική διαδικασία, μέχρι τη στιγμή που οι θεράποντες γιατροί του είπαν: "Χρειαζόμαστε μια δεύτερη εξέταση αίματος"». Το Σεπτέμβριο του 2010, κι ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο Βεστερβέλε επισημοποίησε με αστική ένωση την πολυετή σχέση με τον σύντροφό του Μίχαελντ Μροντς.
 Η τελετή είχε γίνει σε στενό κύκλο συγγενών και φίλων στη Βόννη, πόλη καταγωγής του Βεστερβέλε, τότε επικεφαλής των Ελευθερών Δημοκρατών ( FDP). Ο Μροντς , διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων, διατηρούσε σχέση με τον Βεστερβέλε από το 2003. Η υπουργοποίηση του τελευταίου μετά τις εκλογές του 2009 έφερε τη σχέση τους στο προσκήνιο. Αν και ο Μροντς έχει ταξιδέψει σε επίσημες αποστολές του τότε υπουργού με δικά του έξοδα, ο Βεστερβέλε είχε δεχτεί επικρίσεις για το ότι ο Μροντς πιθανόν να εκμεταλλευόταν τα ταξίδια για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Το Σεπτέμβριο του 2014, κι ενώ είχε κάνει τη εμφάνισή της η λευχαιμία, ο Βεστερβέλε έφυγε για αποθεραπεία και διακοπές στη Μαγιόρκα, όπου διατηρούσε εξοχικό σπίτι με τον επί σειρά ετών σύντροφό του. Ο Μροντς στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή την περιπέτεια. Σ΄αυτόν είναι αφιερωμένο το βιβλίο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου