Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική - Τα Σκόπια αποκαλύπτουν σχέδια για την κατασκευή 200 μιλίων φράχτη στα σύνορά με την Ελλάδα!

PGDM 1Δραματικά σχέδια τα οποία περιλαμβάνουν την κατασκευή 200 μιλίων φράχτη ο οποίος προστατεύεται από φύλακες οπλισμένοι με tasers, αναφέρθηκαν στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, για να σταματήσει η ροή των μεταναστών μέσω της Τουρκίας, τονίζει ο διεθνής τύπος. Οι ηγέτες της ΕΕ στην ουσία έχουν συμφωνήσει να κλείσουν την διαδρομή από την Ελλάδα μέσω των Βαλκανίων για την κεντρική Ευρώπη , την οποία έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 985.000 πρόσφυγες/μετανάστες από την αρχή του περασμένου έτους. Η πΓΔΜ έχει ζητήσει από τις γειτονικές χώρες να βοηθήσουν να «σφραγιστούν» τα σύνορα με την επέκταση του υφιστάμενου φράχτη μήκους 19 μιλίων στα νότια σύνορα της με την Ελλάδα καθώς και με την παροχή επιπλέον αστυνομικών αλλά και εξοπλισμού.
 Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει στείλει μια λίστα με απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων ειδών όπως : αλεξίσφαιρα γιλέκα, κλομπ, χειροπέδες, σπρέι πιπεριού, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες γεμισμένες με λαστιχένιες μπάλες. Τα Σκόπια έχουν ζητήσει επίσης,35 tasers και έναν κανόνι ήχου που θα τοποθετηθεί σε ένα θωρακισμένο όχημα και θα χρησιμοποιείται για να διαλύονται τα πλήθη με την εκπομπή θορύβου αλλά και του πόνου που προκαλεί! Περίπου 14.000 άνθρωποι ευρίσκονται σήμερα στην ελληνική πλευρά των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης. Υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις στο πέρασμα αυτό την περασμένη εβδομάδα με το πλήθος να φωνάζει και να προσπαθεί να εισέλθει μέσα από το συνοριακό φράκτη χρησιμοποιώντας μεταλλικές ταμπέλες ως «πολιορκητικούς κριούς». Οι Σκοπιανοί σήμερα έχουν επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς επιτρέποντας μόνο σε ελάχιστους Σύρους από ορισμένα μέρη της χώρας να εισέλθουν.
 Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι από πόλεις όπως το Χαλέπι μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα,αλλά εκείνοι που προέρχονται από την πρωτεύουσα της Δαμασκού, απαγορεύεται. Στην σημερινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, και οι 28 ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, θα κληθούν να αποφασίσουν σε ένα σχέδιο που θα έχει στόχο της διακοπή της ροής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Επίσης διέρρευσε σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι θα συμφωνούν στο ότι οι «παράτυπες μεταναστευτικές ροές κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων φτάνουν στο τέλος τους …και αυτή η διαδρομή θα μείνει κλειστή». Θα δεσμευθούν επίσης «να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα για την διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία». Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, οι ηγέτες θα δηλώσουν ότι «υποστηρίζουν την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη στιγμή και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν στην διαχείριση της καταστάσεως που έχει προκύψει».
 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η χώρα μας θα απαιτήσει την άμεση μετεγκατάσταση ορισμένων από τους 30.000 μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί εδώ και θα ζητήσει την επιβολή κυρώσεων για τις χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν που το αρνούνται. Την ίδια στιγμή χιλιάδες καταφθάνουν από την Τουρκία κάθε μέρα, με τους αριθμούς να κινδυνεύουν να διογκωθούν σε 100.000 μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, σύμφωνα και με τον Επίτροπο της ΕΕ για τη μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου