Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 οι Τούρκοι δεν πετούν στο Αιγαίο

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 οι Τούρκοι δεν πετούν στο ΑιγαίοΜεγάλη είναι η μείωση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στην Συρία. Τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο δεκάδες φορές κάθε μέρα, με περισσότερα από 50 περιστατικά μόνο τον Νοέμβριο.
 Ωστόσο οι Τούρκοι δεν προχώρησαν ούτε σε μισή παραβίαση στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που κατάρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία, όπως αναφέρουν ελληνικές πηγές. Την επομένη, 25 Νοεμβρίου, έξι τουρκικά μαχητικά, τα δύο από αυτά οπλισμένα, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Αλλά από τότε και μετά επικρατεί ησυχία στο Αιγαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, είναι πιθανόν οι Τούρκοι θα φοβούνται ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το τουρκικό «δεδικασμένο» στην Σύρια.
 Φυσικά το πιο πιθανό είναι οι Τούρκοι να βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή στην Συρία και να έχουν μεταφέρει τον όγκο της αεροπορίας τους προς τα εκεί, καθώς είναι απίθανο να πιστεύουν ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα αποτολμήσει μια τέτοια ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου