Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ...Ενημερωση. Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά καταστήματα, μαγαζιά, σούπερ μάρκετ. Ωράριο

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά καταστήματα, μαγαζιά και σούπερ μάρκετ μέσα στη χρονιά και ποιο το ωράριο λειτουργίας; Μέχρι τι ώρα είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές αναρωτιούνται πολλοί εκείνες τις Κυριακές που η αγορά παραμένει ανοικτή. Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά καταστήματα, μαγαζιά και σούπερ μάρκετ; Σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων τις εξής Κυριακές: Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά τις ακόλουθες Κυριακές:
1. Την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
2. Την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων
 3. Την πρώτη Κυριακή του εκπτωτικού δεκαημέρου του Μαΐου
4. Την πρώτη Κυριακή του εκπτωτικού δεκαημέρου Νοεμβρίου
 5. Τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα
 6. Την Κυριακή των Βαΐων Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι ανοικτά έχει καθοριστεί από τις 11.00 εως τις 18.00. Με την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει στο καταναλωτικό κοινό τα εξής:
 Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της κάθε εμπορικής επιχείρησης στην διενέργεια εκπτώσεων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά την Κυριακή αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και υπογραμμίζει ότι «πάγια θέση του είναι πως η λειτουργία της αγοράς της Αθήνας για 6 παραγωγικές
Κυριακές το χρόνο, με την παράλληλη διασφάλιση από την πολιτεία, της ασφάλειας των πολιτών και της προσβασιμότητας των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών-καταναλωτών, αναδεικνύει την πρωτεύουσα σ” ένα ελκυστικό και ασφαλή προορισμό, προσδίδοντας οφέλη όχι μόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και τελικά στην εθνική μας οικονομία».
 Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι για την τήρηση της νομιμότητας να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και συστήνει στους εμπόρους να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους συγκεκριμένες Κυριακές από ώρα 11.00-18.00. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοικτά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε Σύνταγμα και Ερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου