Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. 5 πράγματα που Καταστρέφουν το σήμα του Wifi σας και Πως να τα διορθώσετε!

Βάζετε το ρούτερ σας στην άκρη
. Μην το κρύβετε! Το σήμα του Wifi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά, και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Βάλτε το σε ένα ανοιχτό σημείο, ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνεται από πολλά σημεία.
 Το αφήνετε στο πάτωμα. Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και τα ποντίκια το υπόγειο απολαμβάνουν το Wifi σας. Βάλτε το σε ένα πάγκο. Δεν είναι μωρό, δε θα πέσει.
 Το βάζετε κοντά σε άλλες συσκευές. Τα ρούτερ δεν τα πάνε καλά με άλλους. Οτιδήποτε με ηλεκτρονικό σήμα μπορεί να χαλάσει το σήμα του Wifi σας. Ούτε καν με τον υπολογιστή δεν ταιριάζει. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.
 Έχετε και τις δυο κεραίες προς τα πάνω σαν αυτάκια κουνελιού Στην πραγματικότητα λειτουργεί καλύτερα όταν τα έχετε να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλυτέρα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση.
 Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα. Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο. Η γνώση είναι δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου