Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Σε συναγερμό η Κως: Άγρια επεισόδια με μετανάστες. «Θα γίνει πόλεμος»

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της Κω; Διαβάστε ποια είναι τα άγρια επεισόδια με τους παράνομους μετανάστες. Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απηύθυνε με δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.
 «Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έχουμε φτάσει σε εξέγερση ανθρώπων που δεν ελέγχονται με τίποτα. Ήδη έδειραν αστυνομικούς»,ανέφερε ο δήμαρχος της Κω, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες. Όπως είπε μάλιστα, οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους, που είναι ανεξέλεγκτοι, αναφέροντας και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υπογράμμισε: «Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες.
 Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός». Ο δήμαρχος της Κω είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων. «Σε μας η κατάσταση είναι έκρυθμη. Σε λίγο θα αναγκαστούμε, να κηρύξουμε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε, ρίχνοντας την ευθύνη στην αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον συνεργάτη της στην Κω. «Από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει… Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως», είπε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια στο νησί. Η ένταση ξεκίνησε όταν οι αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο κεντρικό γήπεδο του νησιού. Ωστόσο οι μετανάστες αρνούνται να υπακούσουν και ζητούν άμεσα τα χαρτιά τους που θα τους επιτρέψουν να φύγουν. Λίγο μετά το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση όταν εκατοντάδες μετανάστες μαζεύτηκαν στο Παλιό Στάδιο Ανταγόρας για την απαραίτητη διεκπεραίωση εγγράφων και οι αστυνομικοί προέβησαν στη χρήση πυροσβεστήρων σε μια προσπάθεια να τους απωθήσουν. Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα οι εικόνες αστυνομικού να κρατά μαχαίρι και να χαστουκίζει μετανάστη στην Κω, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου