Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Οι καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών!...

Οι καθημερινές συνήθειες  που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιώνΈχετε σκεφτεί πώς ορισμένες απλές, καθημερινές συνήθειες μπορεί να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα: Διατροφή: H κατανάλωση πολλής ζάχαρης και συντηρητικών, που συνήθως βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές, τα είδη περίπτερου και το jυnk food, συνδέεται με την υπερκινητικότητα των παιδιών. Έλλειψη ύπνου:
 Τα παιδιά χρειάζονται 8-12 ώρες ύπνου καθημερινά, ανάλογα με την ηλικία τους. Αν ένα παιδί δεν κοιμάται όσο πρέπει, τότε γκρινιάζει, είναι νευρικό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Άσκηση: Το σώμα των παιδιών χρειάζεται κίνηση.
Τα παιδιά πρέπει να χοροπηδούν, να τρέχουν , να σκαρφαλώνουν και γενικά να εκτονώνουν μέσω της άσκησης την ενέργειά τους. Για τα παιδιά που μεγαλώνουν κλεισμένα μέσα στα διαμερίσματα, η μόνη διέξοδος της καταπιεσμένης ενέργειας είναι η άσχημη ή επιθετική συμπεριφορά. Αυστηρό πρόγραμμα:
 Τα παιδιά χρειάζονται πρόγραμμα και ρουτίνα στη ζωή τους, καθώς αυτό τους δίνει ασφάλεια. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να προγραμματίζετε κάθε λεπτό της ημέρας γι’ αυτά. Αφήστε τους και λίγο χρόνο για να «βαρεθούν», για να σκεφτούν τα ίδια τι μπορούν να κάνουν και πώς μπορούν να απασχολήσουν δημιουργικά τον εαυτό τους, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου