Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ. Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα...

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες από το απόγευμαΝεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, θα εκδηλωθούν, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 11-06-2015 Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου