Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΙΣΕΛ Πλατινί: Είμαι αηδιασμένος…!!!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Μισέλ Πλατινί στον Σεπ Μπλάτερ, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στην FIFA. «Είμαι αηδιασμένος, θα ψηφίσουμε Αλί», είπε ο πρόεδρος της UEFA και έστησε στη γωνία τον ομόλογό του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ. Ο Μισέλ Πλατινί πριν από λίγες ώρες ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Συνομοσπονδιών και τον Σεπ Μπλάτερ, τον οποίο συμβούλευσε να παραιτηθεί, αφού γνωστοποίησε και στο Κογκρέσο ότι οι εκλογές της Παρασκευής για την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθούν. Βέβαια, ο Σεπ Μπλάτερ δεν αποδέχτηκε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.
 O Μισέλ Πλατινί αρχικά αστειεύτηκε στη συνέντευξη Τύπου και είπε… «μαζευτήκαμε εδώ για να συζητήσουμε για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!», με τους δημοσιογράφους να απορούν… Στη συνέχεια ήρθε η «καταιγίδα»… «Ζήτησα από τον Σεπ να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αν θέλω να πω κάτι, να το κάνω ενώπιον όλων. Λίγο αργότερα τελικά μιλήσαμε οι δυο μας στο γραφείο του. Του ζήτησα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Αρνήθηκε. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να φύγει έτσι ξαφνικά από την προεδρία.
 Είναι ντροπή. Αρκετά με όλο αυτό! Είμαι αηδιασμένος… Δεν πάει άλλο. Θα στηρίξουμε τον Αλί και προσπαθώ να πείσω κι άλλους από την UEFA ώστε να κάνουν το ίδιο…», είπε αρχικά ο Πλατινί. Ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία, ο Μισέλ Πλατινί υπογράμμισε: «Η πλειοψηφία των ομοσπονδιών της Ευρώπης θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί και κάνω προσπάθεια να πείσω και κάποιες ακόμη». Ο πρόεδρος της UEFA συνέχισε μιλώντας για τις εκλογές: «Ελπίζω οι ομοσπονδίες που θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί να είναι 54. Μάλλον 53 γιατί το Γιβραλτάρ δεν υπολογίζεται! Σε κάθε περίπτωση 45-46 το λιγότερο! Αν μπορώ, βέβαια, να τους εμπιστευτώ όλους». Αναφερόμενος στην FIFA επισήμανε: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι η μητέρα του ποδοσφαίρου! Κανείς δεν θέλει να μιλάνε άσχημα για τη μητέρα του»!
 Σε ότι αφορά στο νικητή των εκλογών της FIFA, ο πρόεδρος της UEFA φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να χάσει ο Μπλάτερ: «Πριν δεν το πίστευα! Τώρα, μετά από όλα όσα συνέβησαν, πιστεύω ότι μπορεί να χάσει. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, αρκετοί αντιπρόεδροι, οι οποίοι δεν θέλουν να συνεχίσουν στη ΦΙΦΑ με τον Μπλάτερ στην ηγεσία». Ο Μισέλ Πλατινί ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν σκέψεις να μποϊκοτάρουν τις διοργανώσεις της FIFA οι ευρωπαϊκές ομάδες (εθνικές και σύλλογοι) σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της UEFA άφησε τα πάντα ανοιχτά και είπε: «Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Θα συνεδριάσουμε την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο».
 Σε νέα ερώτηση για το ίδιο θέμα ο Μισέλ Πλατινί απάντησε: «Δεν είπα ακριβώς αυτό. Δεν το θέλω, αλλά θα συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα και ίσως κάποιοι να το προτείνουν. Η UEFA λειτουργεί δημοκρατικά»! Ο Πλατινί είπε πως ο Μπλάτερ του απάντησε… «Είναι πια αργά», όταν αυτός του ανάφερε πως είναι φίλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ζυρίχη, όπου διεξάγεται το 65ο κογκρέσο της FIFA, γίνονται και διαμαρτυρίες κατά του Σεπ Μπλάτερ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας… «Φωνάζουν» και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες στο Κατάρ για την προετοιμασία του Μουντιάλ 2022…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου