Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΥΓΕΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ. Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν υποστήριξης πασχόντων από τη νόσο Πάρκινσον

Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν υποστήριξης πασχόντων από τη νόσο ΠάρκινσονΤο πρόγραμμα «Επίκουρος Κίνηση-Κοινότητες Πάρκινσον» οργάνωσαν και λειτουργούν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για την νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – κίνηση», στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προωθήσουν μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη διαχείριση της. Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, δημιουργείται η κοινότητα Πάρκινσον με σκοπό την διενέργεια δωρεάν δράσεων για την αντιμετώπιση της νόσου. Πιο συγκεκριμένα προγραμματίστηκαν & λειτουργούν :
 Εξέταση αξιολόγησης από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων Ομαδικά προγράμματα φυσικοθεραπείας ατόμων με νόσο Πάρκινσον Λειτουργία Ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης για τους φροντιστές των ασθενών Μηνιαίες συναντήσεις μελών της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση – Ηλιούπολης με στόχο την ενημέρωση και την κοινωνικοποίηση. Ιατρικές Εξέτασεις από Νευρολόγο Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Νόσος Πάρκινσον.
 Από τη θεωρία στη πράξη» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Η Πάρκινσον είναι μια νόσος που χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση με πολλαπλές ανάγκες θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης. Η ομάδα, η κοινότητα είναι πηγή γνώσης και δύναμης. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου