Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. «Ερυθρόλευκο» νταμπλ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 3-1 ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, αφού κέρδισε με σκορ 3-1 την αξιόμαχη Ξάνθη στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι Χάρα (45’), Ντομίνγκες (63’) και Φορτούνης (81’) σκόραραν για τους νταμπλούχους, ενώ για την Ξάνθη μείωσε ο Καπετάνος (87’). Με δέκα έμεινε ο Ολυμπιακός, αφού στο 90’ αποβλήθηκε ο Μποτία. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες.
 Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε φτάνοντας πανηγυρικά στο 27ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας τουΤο παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν… προβλήματα από την μεγάλη απραξία, ενώ η Ξάνθη κατάφερε να φανεί πιο απειλητική, γεγονός που καταγράφηκε στα εννέα κόρνερ που κέρδισε στο πρώτο μέρος. Παρά το ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κυριακίδη πέτυχε γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στοιχείο που τον απελευθέρωσε και του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει στο δεύτερο μέρος σε περισσότερα γκολ.
 Στο 26’ ο Κλέιτον σούταρε από μακριά και ανάγκασε τον Ρομπέρτο να δείξει την κλάση του και να παραχωρήσει κόρνερ, ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε σχεδόν δέκα λεπτά μετά, όταν ο Τσόρι με σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια των ακριτών. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέτρησε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό. Στο 43' ο Βασιλακάκης με μονοκόμματο σουτ δεν βρήκε εστία, ενώ μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Σολτάνι βρήκε στη εξωτερική πλευρά των διχτυών. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες, ο Ολυμπιακός σκόραρε! Ο Μπερτος έκανε ολέθριο λάθος, καθώς θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Κυριακίδη, όμως ο Χάρα κατάλαβε την πρόθεσή του και αφού έγινε αποδέκτης τη μπάλας,
 με όμορφο πλασέ πέτυχε το 1-0. Το δεύτερο μέρος στο ξεκίνημά του θύμισε το πρώτο μέρος, όμως μετά το 60’ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και κατόρθωσε να σκοράρει ακόμα δύο φορές, φτάνοντας πανηγυρικά στο 27ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας του. Το γκολ του αγώνα ανήκε στον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο βιρτουόζος άσος του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα από το κέντρο και αφού ξεπέρασε τους Μπέρτο και Παπαστεριανό με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη και σημείωσε το 2-0. Το 3-0 καταγράφηκε στο 81’, όταν ο Φορτούνης, που είχε πάρει τη θέση του Φουστέρ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε το δείκτη του σκορ. Η Ξάνθη απάντησε στο 87' με τον Παντελή Καπετάνο να πετυχαίνει το γκολ της τιμής, ύστερα από το γύρισμα του Σολτάνι. Έτσι ο τελικός ολοκληρώθηκε με την Ξάνθη να παίρνει το μετάλλιο του φιναλίστ και τον Ολυμπιακό να κατακτά το Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου