Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΕΝΑ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Πιτάκια με ανθότυρο για το πασχαλινό τραπέζι...

Πιτάκια με ανθότυρο για το πασχαλινό τραπέζιΤα πιτάκια με ανθότυρο ή αλλιώς οι πίτες της Λαμπρής που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολα και παράλληλα εξαιρετικά για το πασχαλινό σας τραπέζι.
 Δοκιμάστε και απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση τους. Υλικά 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας 1/4 κιλού καλό, φρέσκο ανθότυρο 3-4 κ. σ. μέλι θυμαρίσιο 2 κ. σ. αλεύρι ξύσμα από 2 λεμόνια, ή ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι 1-2 κροκάδια αβγού άχνη ζάχαρη Εκτέλεση Ετοιμάζετε τη γέμιση, λιώνοντας προσεχτικά το ανθότυρο με το πιρούνι. Προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη από σφολιάτας και κόβετε δίσκους στο μέγεθος φλιτζανιού του τσαγιού. Βάζετε ένα μπαλάκι γέμιση σε μέγεθος μικρού καρυδιού, στο κέντρο κάθε δίσκου.
Πιέζετε λίγο από πάνω να απλωθεί, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό ζύμη γύρω. Βρέχετε τα δάχτυλά σας και γυρίζετε προς τα μέσα τη ζύμη, για να σχηματίσετε ένα στεφανάκι ή ένα τρίγωνο από διπλή ζύμη γύρω από τη γέμιση. Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά. Βγάζετε τα πιτάκια μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου