Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Εξοδος του Πάσχα: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο «χάλασε» την έξοδο των Αθηναίων

Εξοδος του Πάσχα: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο «χάλασε» την έξοδο των ΑθηναίωνΑνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο - Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς - Μποτιλιάρισμα στην Κορίνθου-Πατρών λόγω των έργων-Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες Με όλα τα μέσα και παρά τον κακό καιρό, εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ λόγω των διακοπών του Πάσχα. Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων αναμενόταν να κορυφωθεί. Η κίνηση νωρίτερα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη ήταν και η κίνηση στις εθνικές οδούς. Συγκεκριμένα, μετά το μεσημέρι, η κίνηση αυξήθηκε στις εξόδους της Αθήνας, ενώ μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών λόγω της πυκνής κίνησης στην Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα
. Από το απόγευμα, πάντως, η κίνηση στην Αττική είναι φυσιολογική ενώ λύθηκε και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πριν από τον κόμβο Δερβενίου έως και τον κόμβο Ακράτας και η κίνηση στην Εθνική Οδό διεξάγεται ομαλά. Με άσχημες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε, παράλληλα, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και στη Φθιώτιδα, όπου η έντονη βροχόπτωση αλλά και η χιονόπτωση σε ορισμένα σημεία δυσκολεύουν τους ταξιδιώτες.
Η τροχαία επισημαίνει στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας – Ζαρούχλας. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.
 Από τα διόδια της Αγίας Τριάδας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης διέρχονταν 60 ΙΧ το τρίλεπτο ενώ η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Εδεσαν τα πλοία στα λιμάνια - Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο Την ίδια ώρα, μόλις δύο πλοία αναχώρησαν μετά το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου, που θα ισχύσει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής. Σύμφωνα με το λιμενικό μόλις δύο πλοία, το «Μύκονος» και το Speed Runner αναχώρησαν. Απαγορευτικό απόπλου βρίσκεται, επίσης, σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
 Πάντως τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892 πέρυσι Μεγάλη Τετάρτη, 16/04/2014. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330 πέρυσι, 16/04/2014. Αντιστοίχως από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες. Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου