Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ....Πρώτη φορά χιόνι τον Απρίλη μετά από 20 χρόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου!...

Πρώτη φορά χιόνι τον Απρίλη μετά από 20 χρόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου«Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πούμε καλό Πάσχα ή καλά Χριστούγεννα με αυτόν τον καιρό», λέει κάτοικος της περιοχής Εδώ και 20 χρόνια δεν έχει πέσει ούτε νιφάδα χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου όπως αναφέρουν στον φακό του cretapost οι κάτοικοι της περιοχής. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες όλη την χώρα έχει κατέβει και στην Κρήτη με τα ορεινά να έχουν ντυθεί στα… λευκά.
 Στο Οροπέδιο Λασιθίου το έχει στρώσει για τα καλά ενώ τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες είναι έκπληκτοι με το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο. «Είμαστε εδώ 20 χρόνια και δεν θυμάμαι να έχει πέσει ποτέ χιόνι τον Απρίλιο στο Οροπέδιο. Είναι κάτι το πρωτοφανές. Κάνει πολύ κρύο ενώ σήμερα το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -3», αναφέρει στο cretapost κάτοικος της περιοχής. Δεν είναι λίγοι όμως και οι τουρίστες που βρίσκονται στο Οροπέδιο για τις εορτές του Πάσχα. «Έχουμε αρκετούς τουρίστες εδώ οι οποίοι έχουν πάθει την πλάκα τους με το χιόνι. Δεν τους πτοεί όμως, το ξεπερνούν», ανέφερε επιχειρηματίας της περιοχής.
 Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα ενώ και οι ψησταριές που υπάρχουν είναι ντυμένες στα… λευκά. «Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πούμε καλό Πάσχα ή καλά Χριστούγεννα με αυτόν τον καιρό. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα μπορέσουμε να σουβλίσουμε αρνί. Η ψησταριά είναι καλυμμένη με χιόνι. Αν ηρεμήσει ο καιρός μπορεί και να σουβλίσουμε», επισημαίνει κάτοικος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου