Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Σύγχυση με τα κλιμάκια: Φεύγουν ή μένουν για…weekend;

mulos-me-ta-klimakia-feugoun-i-menoun-giaweekend.w_lΜένει ή φεύγει το…Αthens group. Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με την…τύχη των τεχνικών κλιμακίων και συγκεκριμένα αν θα κάνουν και weekend στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διαμένουν. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι τους δόθηκαν τα στοιχεία και επομένως είναι δική τους απόφαση πότε θα φύγουν, χωρίς όμως να τους διώχνει κανείς. Από την πλευρά τους, τα στελέχη των δανειστών δήλωναν άγνοια για τα περί ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και σημείωναν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Αθήνα καθώς τη Δευτέρα έρχονται και άλλα στελέχη. Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου οικονομικών διαμηνύουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια «δεν θα περάσουν ούτε απέξω από το Γενικό Λογιστήριο»
 Xάος και με τις δηλώσεις Παναρίτη Αλαλούμ επικρατεί όμως και με τις δηλώσεις της συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Ελενας Παναρίτη, ότι οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί για έναν δύο μήνες εφόσον υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι έχει όντως γίνει σχετική αναφορά από τους πιστωτές, στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, τόνιζαν ότι η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν οργισμένη : «Είναι ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα. Μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις». Ωστόσο στη συνέχεια η ίδια η κυρία Παναρίτη έκανε διευκρινιστική δήλωση στην οποία επισημαίνει ότι «οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
 Αυτά λέει η κυρία η κυρία Παναρίτη, αλλά τώρα το ερώτημα είναι τι εννοούσαν οι κύκλοι του υπουργείου οικονομικών που μετέφεραν την «οργισμένη» αντίδραση Βαρουφάκη; Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, εξεδόθη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναφέρεται: «Το Υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον. Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου