Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

SUPER LEAGUE. ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....Αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, συγκίνηση στο «αντίο» των παικτών

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, συγκίνηση στο «αντίο» των παικτώνΤην αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα έκανε γνωστή ο Νίκος Μαχλάς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Χειροκρότημα των οπαδών σε παίκτες και Αναστόπουλο. Δεν συνεχίζει στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Μαχλάς, οι Κρητικοί πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο πρόεδρος της ομάδας προχώρησε
 σε καταγγελίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «...φεύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ έκανε λόγο για νόμους που τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις. Η αρχική του τοποθέτηση: «Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας. Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο; Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.
 Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου ενώ έχει κερδηθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι. Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι.
Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις που πρέπει. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι. Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».
 Για τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι. Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες. Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του». Για το τηλεφώνημα του Μποροβήλου: «Δεν θέλω να πω κάτι εναντίον του κυρίου Μποροβήλου όμως έχει έναν θεσμικό ρόλο με τον οποίο οφείλει να τον λειτουργεί σωστά. Αυτός ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τη Nova και αν ήθελε θα είχε κάνει το ίδιο και με τον Ατρόμητο». Για την επόμενη μέρα της ομάδας: «Είχαμε μια συνάντηση και βγάλαμε πολλά συμπεράσματα. Βγήκαν πολλά συμπεράσματα μέσα από αυτήν την συζήτηση. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να γίνουν για την επόμενη μέρα. Τώρα έχουμε τον χρόνο ώστε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την ομάδα και ποιο είναι το μέλλον του συλλόγου. Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
 Μέσα από τις εκ των έσω κόντρες, θα φανεί ότι η ομάδα έχει μέλλον. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως από την άλλη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με έναν άνθρωπο. Όχι πολυμετοχικότητα ή ανθρώπους διαχειριστές. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται έναν επενδυτή. Υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα. Μέσα από τα λάθη που έχουμε παραδειγματιστεί και από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, τότε μπορούν να γίνουν λάθη από όλους». Για το μέλλον των ποδοσφαιριστών: «Αυτούς τους παίκτες δεν θα τους αφήσω. Και το επόμενο διάστημα θα κάνω ότι μπορώ για να πάρουν κάποια χρήματα. Το θέμα είναι πως θα δρομολογηθεί η επόμενη μέρα. Όταν λέμε οι "επόμενες ημέρες" δεν είναι κάτι αόριστο. Εμείς σαν διοίκηση που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε ώστε να δρομολογηθούν σωστά οι επόμενες καταστάσεις προκειμένου ο καθένας να μην λέει το μακρύ του και το κοντό του. Η Γενική Συνέλευση έχει να κάνει με τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όμως επειδή δεν μπορούν να δώσουν το παρόν όλοι οι μέτοχοι, τα όργανα είναι εκείνα που θα δρομολογήσουν την επόμενη μέρα. Δηλαδή, οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη».
 Συγκίνηση στο «αντίο» των παικτών Αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, συγκίνηση στο «αντίο» των παικτώνΣυγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο «Γεντί Κουλέ», με τον κόσμο του ΟΦΗ να χειροκροτεί τους παίκτες και τον Νίκο Αναστόπουλο για τη μεγάλη τους προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. «Όταν ανέλαβα ήμασταν στους 17 βαθμούς», δήλωσε ο Αναστόπουλος και πρόσθεσε: «Ήρθε η αφαίρεση βαθμών. Χωρίς αυτήν θα μπορούσαμε να είμαστε τους 26. Παρά όλα τα προβλήματα υπογράφω πως η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω αυτή την απόφαση. Έχω αποδείξει την αγάπη μου στον ΟΦΗ. Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή. Ο ΟΦΗ έχει κόσμο και ιστορία. Είναι στοιχεία που βοηθούν κάθε ομάδα για να προχωρήσει». Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης δήλωσε:
 «Για μένα ο ΟΦΗ μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος, μεγάλη ιδέα. Έχει πετύχει πολλά σημαντικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η χειρότερη μέρα τα τελευταία χρόνια για τον ΟΦΗ. Έγιναν πολλά λάθος πράγματα και έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του σωματείου, του κόσμου η κακομοιριά και η μιζέρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όσοι αγαπούν τον ΟΦΗ να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τα πράγματα προς την κατάσταση που πρέπει για να φτάσει ξανά στο σημείο που αξίζει. Να ευχαριστήσω τον κόσμο από την καρδιά μου, έχω προσφέρει λιγότερα από όσα έχω εισπράξει, μακάρι να επιστρέψει άμεσα ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου