Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Συναγερμός στον Λευκό Οίκο IΣΧΥΡΟΣ ΚΡΟΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συναγερμός σήμανε στις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ έπειτα ισχυρό κρότο που ακούστηκε κοντά στον Λευκό Οίκο και κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από έκρηξη σε υπαίθρια καντίνα. Ένας δυνατός θόρυβος ακούστηκε έξω από τον προαύλιο χώρο της προεδρικής οικίας, ενώ λίγο μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται ως «σοβαρή απειλή» από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες διεξάγουν έρευναΣύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, «ένας δυνατός κρότος συντάραξε την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος
 Ομπάμα και η οικογένειά του ετοιμάζονταν την ώρα εκείνη να επιβιβαστούν σε ελικόπτερο με προορισμό τη Σέλμα της Αλαμπάμα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη «Ματωμένη Κυριακή» της Αλαμπάμπα. Γι' αυτόν τον λόγο θα μετέβαιναν στον νότιο κήπο της προεδρικής κατοικίας, πολύ κοντά στο μέρος όπου ακούστηκε ο κρότος. Καθώς στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι, αμέσως μετά το περιστατικό οι υπηρεσίες ασφαλείας τούς μετέφεραν στην αίθουσα ενημέρωσης και κλείδωσαν τις πόρτες.
 Το skynews μεταδίδει ότι το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται ως «σοβαρή απειλή» από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες διεξάγουν έρευνα. Τι εντόπισε η αστυνομία Σύμφωνα με τον αστυνομικό Brian Leary, δύο περιστατικά κρίθηκαν «ύποπτα» και οδήγησαν στον αποκλεισμό του Λευκού Οίκου. Το πρώτο αφορούσε «ύποπτο όχημα» που εντοπίστηκε από κινητή μονάδα και σκύλο των δυνάμεων ασφαλείας στη Λεωφόρο Συντάγματος. Ανησυχία προκάλεσε και μια υπαίθρια καντίνα κοντά στον Λευκό Οίκο, από την οποία έβγαινε μαύρος καπνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου