Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος Προέδρος της Δημοκρατίας!...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΦανερά συγκινημένος, ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Αφιέρωμα του in.gr Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν τις 18:20 το απόγευμα. Άγημα απέδωσε τιμές, ενώ έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Τον νέο Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην είσοδο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής.
Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια, όπου ο Πρόεδρος έδωσε το θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και πρώην πρόεδροι της Βουλής.
 Στη συνέχεια, ο νέος Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, κατευθύνθηκε στο γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου και στις 7 το απόγευμα κατέθεσε -υπό βροχή- στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο χώρο του Μνημείου ήταν παρόντες, η πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και άλλα μέλη της κυβέρνησης. Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου