Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ. Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας...ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη. Νωρίς το πρωί στα… βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ Μακεδονία, Θράκη Kαιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου,
 Ηπειρος, δυτικοί Στερεά, δυτικοί Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, βελτίωση από το απόγευμα στα νότια. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το απόγευμα στα βόρεια τμήματα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορινότερων περιοχών. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κύριος στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
 Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.. Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρος: στα βόρεια αραιές νεφώσεις, στα νότια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
 Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Πέμπτη 19-03-2015 Καιρός: στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και το Αιγαίο και από το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
 Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό. Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παρασκευή 20-03-2015 Καιρός: στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.
 Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σάββατο 21-03-2015 Καιρός: τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, γρήγορα βελτιούμενος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά και κυρίως τα βορειοδυτικά. Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαιο και τα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ εξασθενουντες. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο.
 Κυριακή 22-03-2015 Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Από το βράδυ και από τα νοτιοανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου