Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Στο σκοτάδι το Άμστερνταμ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Γενικό μπλακ άουτ που προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ολλανδία προκάλεσε σωρεία προβλημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην πρωτεύουσα. Χωρίς ρεύμα έμειναν το μετρό, το τραμ και οι υπόλοιπες συγκοινωνίες καθώς και νοσοκομεία του Άμστερνταμ. Πολίτες «εγκλωβίστηκαν» εντός των συρμών του μετρό, καθώς, όπως μεταδίδει το RT, δεν είναι δυνατό να ανοίξουν οι πόρτεςΟ διαχειριστής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος «TenneT» ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι το μπλακ άουτ οφείλεται σε υπερφόρτωση του συστήματος και ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.
 Η ίδια εταιρεία αποκάλυψε ότι η βλάβη εντοπίστηκε στον σταθμό του Diemen. Πολίτες «εγκλωβίστηκαν» εντός των συρμών του μετρό, καθώς, δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν οι πόρτες. Αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους για λόγους ασφαλείας, καθώς η διακοπή ρεύματος προκάλεσε την απενεργοποίηση των συναγερμών σε σπίτια και καταστήματα. «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής ρεύματος» δήλωσε μία εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σίπχολ -του τέταρτου μεγαλύτερου της Ευρώπης.
 Αργότερα ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο αεροδρόμιο. Οι εισερχόμενες πτήσεις εξακολουθούν να εκτρέπονται σε περιφερειακά αεροδρόμια και θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις από το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, είπε η ίδια. Μεγάλος αριθμός δρομολογίων επιβατικών τρένων ματαιώθηκε σε όλη τη χώρα, ενώ επηρεάστηκε και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Τα νοσοκομεία λειτουργούν επίσης με εφεδρική πηγή ηλεκτροδότησης, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου