Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. "Η Ευρώπη θα ζήσει μια νέα 11η Σεπτεμβρίου" Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Μνήμες από τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου «ξύπνησε» ο ξάδερφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam. Ως «δούρειο ίππο» της εισόδου εξτρεμιστών στο ευρωπαϊκό έδαφος αναφέρει το μισό εκατομμύριο πρόσφυγες, που θα εκπατριστούν, ενόσω το ισλαμικό χαλιφάτο θα παγιώνει τη θέση του στη χώραΣε συνέντευξή του στη βρετανική MailOnline, ο έμπιστος συμβούλους του αποθανόντος δικτάτορα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απειλή των μαχητών του ισλαμικού χαλιφάτου που πλανάται πάνω από την Ευρώπη θα λάβει τρομακτικές διαστάσεις μέσα στην επόμενη διετία.
 Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η γηραιά ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «χτύπημα» ίδιας κλίμακας με αυτό της πτώσης των «Δίδυμων Πύργων». Ως «δούρειο ίππο» της εισόδου εξτρεμιστών στο ευρωπαϊκό έδαφος αναφέρει το μισό εκατομμύριο πρόσφυγες, που θα εκπατριστούν, ενόσω το ισλαμικό χαλιφάτο θα παγιώνει τη θέση του στη χώρα. «Υπάρχουν χιλιάδες εξτρεμιστές ανάμεσά τους. Όλοι πηγαίνουν στην Ευρώπη. Μέσα σε έναν χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου», εκτίμησε, μιλώντας στο βρετανικό Μέσο.
 Μαχητές που έχουν διασυνδέσεις με το ισλαμικό χαλιφάτο προωθούνται στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη ελέγχουν τρεις πόλεις. Ο Ahmed Gaddaf al-Dam ανέφερε, επίσης, ότι είναι πιθανό οι μαχητές του ισλαμικού χαλιφάτου να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 6.000 βαρέλια με ουράνιο, που άλλοτε έλεγχε ο κρατικός στρατός. «Το ουράνιο πιστεύω ότι ήδη το έχουν, καθώς ελέγχουν αυτή την περιοχή. Δεν είναι χαζοί πια. Ξέρουν πώς να βγάζουν χρήματα. Θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου