Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Αυτος ειναι ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσιαστης που είπε «Ελλάδα γίναμε» όταν έπεσε το ρεύμα στο στούντιο!....ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ!!!

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία με την ατάκα Γερμανού παρουσιαστή δημοφιλούς εκπομπής, ο οποίος την ώρα που έπεσε το ρεύμα στο στούντιο είπε: «Γίναμε Ελλάδα».
 Η μεγαλύτερης ακροαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής είχε θέμα την ελ
ληνική κρίση στον απόηχο των εθνικών εκλογών και τίτλο: «Πού οδηγεί η οργή των Ελλήνων;». Η διακοπή ρεύματος για 20 λεπτά και η ατάκα του παρουσιαστή σχολιάζεται έντονα σήμερα στον γερμανικό Τύπο. Όπως έγινε γνωστό, τo ρεύμα είχε πέσει μόνο στο στούντιο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής. Η ατάκα του Γκούντερ Γιάουχ προκάλεσε αρχικά μεγάλο «θόρυβο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη σκυτάλη να παίρνουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες.
 Οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο «Πιο κατάλληλο θα ήταν να μιλά κανείς για «συνθήκες Γερμανίας» παρά για Ελλάδας» απάντησε η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) στον παρουσιαστή, ξεκινώντας το κείμενό της με την υπενθύμιση άλλων περιστατικών διακοπής ρεύματος σε γερμανικό στάδιο. «Δεν κάνει κακό να ξεχνούμε ποιος χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο "μεγάλος ασθενής" της Ευρώπης» συνεχίζει.
 Επιτιθέμενη στα «στερεότυπα για την Ελλάδα», η FAZ -μία από τις πιο επιφυλακτικές αυτές τις ημέρες εφημερίδες απέναντι στην Αθήνα- επικρίνει με τον ίδιο τρόπο που επικρίνουν και άλλα ΜΜΕ (όπως, ενδεικτικά, το «der Spiegel») το αστείο του Γιάουχ ως μη παραγωγικό κλισέ, την ώρα που χρειάζεται ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις «συνθήκες στην Ελλάδα». Ανάλογα, όπως αναφέρει από τη μεριά της η «Handelsblatt», ήταν και τα σχόλια στο Twitter μετά το αστείο του Γιάουχ: «Μάλλον συνθήκες Γερμανίας ήταν κύριε Γιάουχ, τεχνολογία αιχμής και παρ' όλα αυτά ακόμη στο σκοτάδι» σχολίασαν Γερμανοί χρήστες στο Twitter.

1 σχόλιο: