Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Πνευμονικό Απόστημα: Ποια τα ύποπτα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το πνευμονικό απόστημα είναι αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης. Η λοίμωξη οδηγεί στην καταστροφή τμήματος του ιστού του πνεύμονα και κατά συνέπεια συσσωρεύεται στο σημείο πύον και σχηματίζεται το απόστημα.
 Το πνευμονικό απόστημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και η αντιμετώπισή του αποτελεί πρόκληση για τους γιατρούς.
 Όπως αναφέρει τo onmed.gr, το πνευμονικό απόστημα μπορεί να είναι πρωτοπαθές ή δευτεροπαθές και είναι αποτέλεσμα λοίμωξης από διάφορα στελέχη βακτηρίων. Το πρωτοπαθές απόστημα είναι άμεσο αποτέλεσμα λοίμωξης (π.χ. πνευμονία), ενώ το δευτεροπαθές απόστημα οφείλεται σε άλλα, έμμεσα αίτια, όπως απόφραξη ή ανωμαλία στον πνεύμονα, ξένα σώματα στον οργανισμό ή λοίμωξη που πλήττει άλλους ιστούς και όργανα.
 Κινδυνεύουν περισσότερο από το σχηματισμό αποστήματος στον πνεύμονα όσοι καταναλώνουν για πολλά χρόνια μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή νόσησαν πρόσφατα (ειδικά από πνευμονία). Το εμφανέστερο σύμπτωμα που εκδηλώνεται όταν υπάρχει απόστημα στον πνεύμονα είναι ο έντονος βήχας συνοδεία δύσοσμου φλέγματος που περιέχει αίμα ή πύον.
 Άλλα συνοδά συμπτώματα είναι τα εξής: – κακοσμία στόματος – πυρετός με ρίγη – πόνος στο στήθος – δύσπνοια – εφίδρωση (ειδικά τη νύχτα) – απώλεια βάρους – κόπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου