Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. 11 Φεβρουαρίου – Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά...

Στον κλοιό του χιονιά βρίσκεται όλη η χώρα ενώ σε πολλές περιοχές υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας. Λόγω των χιονοπτώσεων δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). Κλειστοί θα είναι και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις Δημοτικές Ενότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των καιρικών φαινομένων και των προγνωστικών στοιχείων.
Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στις από τις 9 π.μ. Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 λόγω κακοκαιρίας και ειδικότερα λόγω της πιθανούς εμφάνισης του παγετού σε ορισμένες περιοχές της πόλης (στο οδικό δίκτυο κ.λ.π).
 Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και Εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων με βάσει τις τελευταίες ανακοινώσεις του μετεωρολογικού δελτίου. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου θα παραμείνουν ανοιχτοί κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Φλώρινα, Θήβα και στον Δήμο Φυλής, και Δομοκό.
 Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί, η οποία σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνεχισθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, θα παραμείνουν κλειστά την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Φεβρουαρίου 2015. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη. Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη 11/2 και ο 1ος και 2ος Παιδικός Σταθμος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννη Τσολάκη. Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση του Δήμου θα ανοίξουν στις 9.30 λόγω του παρατεταμένου ψύχους. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση άνοιξαν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Δείτε συνοπτικά ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου: Στην Περιφερειακή Ενότητας Ανατολικής Αττικής -Δήμος Σαρωνικού: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.
 -Δήμος Μαραθώνα: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού. -Δήμος Αχαρνών: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου. -Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Παραμένουν κλειστά : 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης.Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα: Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). -Στις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στις από τις 9πμ. ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Δήμος Εορδαίας, Δήμος Φλώρινας
 ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 09.30 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Δήμων Πύλης, Πινδαίων, Αιθήκων, Μαλακασίου, Κλεινοβού, Χασίων, Τυμφαίων και Καστανιάς, καθώς και τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του πρώην Δήμου Καλαμπάκας ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Δήμος Σερβίων-Βελβεντού (θα ανοίξουν μετά τις 09.30) Δήμος Εορδαίας θα ανοίξουν μετά τις 09.30 ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δημοτικές Ενότητες Καρυάς και Σφακιωτών. Παιδικός Σταθμός Καρυάς, Νηπιαγωγεία Καρυάς και Σφακιωτών, Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:
 Δήμοι Δομοκού, Μακρακώμης, Θήβας, Καρπενησίου και Αγράφων. Στον δήμο Δελφών τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις δημοτικές ενότητες Πολυδρόσου και Επταλόφου. Στην Υπάτη, θα μείνει κλειστό μόνον το Γυμνάσιο. Στην Αμφίκλεια θα σχολεία θα ανοίξουν στις 10.00 το πρωί ΚΡΗΤΗ Στα Χανιά, κλειστά λόγω χιονιού είναι τα σχολεία σε: Ανώπολη, Ασή Γωνιά, Ασκύφου, Βουβά, Ροδοβάνι, Σφακιά και στο δήμο Καντάνου, τα σχολεία στα δ.δ. Έλους, Σκαλωτής και Βαθιανού. Στο Ρέθυμνο κλειστά είναι τα δημοτικά σχολεία σε: Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδεια, Αξός, Απλαδιανά, Μπαλί, Μυριοκέφαλα, Αποστόλιυς, Φουρφουρά, Πλάτανος και τα γυμνάσια και λύκεια σε: Ανώγεια, Κράνα, Σύβριτο και Φουρφουρά. Σημειώνεται ότι ο κάθε δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση και ενδέχεται να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου