Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ραγδαίες εξελίξεις για Χρυσή Αυγή – σεισμός στο πολιτικό σκηνικό!...

Συνολικά 72 κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως αποφάσισε με το υπ” αριθμόν 215/2015 βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
 Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και το σύνολο της προηγούμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αναμένεται να δικαστούν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα. Να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, πρότεινε ωστόσο ο δικαστής Νίκος Σαλάτας, ο οποίος μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος.
 Τονίζει δε, ότι θα έπρεπε να είχε απαγγελθεί σε βάρος των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατηγορία για σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινή κάθειρξης ως 12 χρόνια, σε αντίθεση με τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 ως 20 χρόνια. Σύμφωνα πάντως με το δικαστικό λειτουργό, τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης δεν στοιχειοθετήθηκαν.
 Παράλληλα σύμφωνα με το βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης 13 κατηγορούμενοι ενώ για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου απαλλάσσονται δύο κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο απαλλάσσει από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της Χρυσής Αυγής Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη
, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρος Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη. Επίσης απαλλάσσει από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη και Ιωάννη Φραγκούλη. Επίσης διατάσσουν να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη. Παράλληλα, με το βούλευμα διατηρούνται τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους κατηγορούμενους από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται στη φυλακή και οι περιοριστικοί όροι για τους ελεύθερους, ενώ απορρίπτονται οι αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου