Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Πούτιν: Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Σε μια ύστατη προσπάθεια να επιλυθεί ειρηνικά του ζητήματος της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, αν και μία παγκόσμια τάξη όπου ένας ηγέτης λέει στους άλλους τι μπορούν να κάνουν, δεν θα ταίριαζε στη Μόσχα. Είναι οι πρώτες δηλώσεις του Πούτιν μετά τις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία.
 «Υπάρχει ξεκάθαρα μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η ανάπτυξή της Ρωσίας και να διαταραχθεί η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη»«Υπάρχει ξεκάθαρα μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η ανάπτυξή μας με διαφορετικά μέσα. Υπάρχει μια προσπάθεια να διαταραχθεί η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη… με έναν αδιαφιλονίκητο ηγέτη που θέλει να παραμείνει τέτοιος με τη σκέψη πως του επιτρέπονται τα πάντα ενώ στους άλλους επιτρέπεται μόνο ότι επιτρέπει και μόνο προς τα συμφέροντά του», είπε ο Πούτιν. «Αυτή η παγκόσμια τάξη δεν θα ταιριάξει ποτέ στη Ρωσία.
 Όμως δεν πρόκειται να εξαπολύσουμε πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, πρόκειται να συνεργαστούμε με όλους», είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με εργατικά συνδικάτα στην πόλη Σότσι (νότια Ρωσία)
 Ο Πούτιν επανέλαβε πως οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε αντίποινα για τον ρόλο της στην ουκρανική διένεξη δεν θα έχουν αποτέλεσμα. «Οι κυρώσεις -στο τέλος- νομίζω πως δεν θα φέρουν χαρά σε κανέναν και πως ξεκάθαρα δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές με μία χώρα σαν τη δική μας αν και μας προκαλούν μια ορισμένη ζημιά. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να αυξήσουμε το επίπεδο της κυριαρχίας μας, περιλαμβανομένης της οικονομίας», είπε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου