Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Ταϊβάν: Αεροπλάνο «ξύνει» αυτοκίνητα σε δρόμο και μετά πέφτει σε ποτάμι -Πάνω από 20 οι νεκροί [βίντεο & εικόνες]

Ταϊβάν: Αεροπλάνο «ξύνει» αυτοκίνητα σε δρόμο και μετά πέφτει σε ποτάμι -Πάνω από 20 οι νεκροί [βίντεο & εικόνες]Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίςτο πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 23 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 14 να πεθάνουν επί τόπου, ενώ αγνούνται 20. Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν, ενώ σύμφωνα με το BBC οι πέντε από τους συνολικά 58 επιβαίνοντες ήταν πλήρωμα.
 Oι 15 διασωθέντες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο οδηγός ταξί, το οποίο κινούταν σε γέφυρα και το αεροπλάνο «έξυσε» πριν τελικά συντριβεί στο ποτάμι. Η κατάσταση του οδηγού ο οποίος είχε τραύματα στο κεφάλι χαρακτηρίζεται σταθερή. Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.
 Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν. Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή. Σε μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση, ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να φωνάζει «SOS, SOS, η φλόγα του κινητήρα έσβησε!», το οποίο μοιάζει να είναι το τελευταίο μήνυμα από το αεροπλάνο
. Όταν η φλόγα, που καίει υπό κανονικές συνθήκες σ' έναν κινητήρα, σβήσει, ο κινητήρας σταματάει. Κανονικά ένα δικινητήριο, όπως το συγκεκριμένο αεροπλάνο, πρέπει να μπορεί να πετάει με έναν μόνο κινητήρα. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα καμιά λεπτομέρεια ούτε ηχογράφηση και φαίνεται πως αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση πιθανόν να προέρχεται από ερασιτεχνικούς ραδιοσταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου