Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Έξαλλος ο Τσίπρας με τους Υπουργούς: "Κόψτε τις σπατάλες"

Λιτό βίο στα υπουργεία κι ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στις δημόσιες δηλώσεις ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
 Στην πολύωρη συνεδρίαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κάθε υπουργό να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο, ενώ έγινε και συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
 Παράλληλα, δε, εν όψει και της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις. Το μπαράζ δηλώσεων και εξαγγελιών, άλλωστε, από αρκετούς υπουργούς τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές αποτέλεσε και μία από τις αιτίες του «κόκκινου συναγερμού» στην Ευρώπη.
 Το θέμα των πολλαπλών εξαγγελιών, πριν καν δώσει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, τέθηκε ως πηγή προβληματισμού και στην «θερμή» συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου και αποφασίστηκε να διακοπεί η αποδοχή των εγγυήσεων για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
 Το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί, πιθανότατα, ξανά το Σάββατο, ενώ η συζήτηση για τις Προγραμματικές θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή, στις 19:00 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Στην χθεσινή συνεδρίαση, επίσης, οριστικοποιήθηκε ότι το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανοίξει από την κυβέρνηση μετά τις Προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου