Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μουσική: Το φαινόμενο ενός «Φιλιού» εκει η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ...

Το «Ένα φιλί» της Χάρις Αλεξίου μετρά κάπου 2.200.000 views στο YouTube. Κάθησα να μετρήσω τα views του τραγουδιού «Ένα φιλί» της Χάρις Αλεξίου στο YouTube, θέλοντας να δω τι γκελ μπορεί να κάνει στη νεολαία ένα χιτ έντεχνου τραγουδιστή άλλης γενιάς. Και εξεπλάγην ευχάριστα. Έφτασα να έχω μετρήσει κάπου 2.200.000 views και υπήρχαν κι άλλα βίντεο του «Φιλιού» από κάτω.
 Ο αριθμός αυτός είναι ίσως αναμενόμενος για ένα σουξέ ενός ποπ σταρ ή ενός λαϊκού τραγουδιστή της πίστας, αλλά για καινούριο κομμάτι έντεχνου τραγουδιστή, και μάλιστα της γενιάς του ’70, είναι μάλλον πρωτοφανής. Η Αλεξίου έχει μία άλλη σχέση με την εκάστοτε νεολαία από αυτή των τραγουδιστών της γενιάς της. Βρίσκοντας το κατάλληλο τραγούδι, έχει καταφέρει πολλές φορές να μιλήσει «της καθεμιάς γενιάς», όπως λέει ο Σαββόπουλος, από το «Δι’ Ευχών» και το «Οι φίλοι μου χαράματα» μέχρι το τωρινό «Φιλί».
 Αν είναι όμως δύσκολο να το πετύχεις αυτό στα 40 και στα 50 σου, το σπορ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στα 60. Βέβαια, η Αλεξίου δεν έχει ανάγκη από καινούριες επιτυχίες για να γεμίσει μουσικές σκηνές και γήπεδα, το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Φαντάζομαι, όμως, ότι θα είναι ωραίο συναίσθημα, στα 64 της χρόνια που ποτέ δεν έκρυψε, να ανοίγει το εχθρικό για τους τραγουδιστές της γενιάς της διαδίκτυο και να βλέπει εκατομμύρια views να εναποτίθενται στην ποδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου