Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1..Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΩΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ "Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ"

Αν το σύνθημα της ΑΕΚ είναι το "ερχόμαστε" αυτό το 1-1 στο Καραϊσκάκης, μάλλον το επιβεβαιώνει. Το σκορ, άλλωστε, την αδικεί αλλά της δίνει προβάδισμα για πρόκριση στο Κύπελλο σε βάρος του υπερόπτη Ολυμπιακού ShareTweet123 σχόλια Ομάδα Β Εθνικής; Μπορεί. Ναι, αλλά τη λένε ακόμη ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που ξέχασαν οι ολυμπιακοί, ή δεν ήξερε ο Περέιρα. Το 1-1 αφήνει ικανοποιημένη την "Ένωση", αν και με βάση την εικόνα των δυο ομάδων, αυτός που πρέπει να μην έχει παράπονο είναι ο Ολυμπιακός.
 Αν μια ομάδα, άλλωστε, άξιζε να κερδίσει στο Νέο Φάληρο, αυτή φορούσε κιτρινόμαυρα Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν διαχρονική αξία. Όχι πολλά. Αλλά συγκεκριμένες φανέλες, είναι βαριές. Έχουν ιστορία και ιδρώτα πάνω τους, κι ας είναι ολοκαίνουργες και αφόρετες. Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκαν στον Ολυμπιακό, σίγουρα, πάντως, ξέχασαν (ή στην περίπτωση του Περέιρα δεν ήξεραν) το μέγεθος που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Ακόμη κι αν οι παίκτες του Δέλλα παίζουν μια κατηγορία πιο κάτω από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Το 1-1 αδικεί τους "κίτρινους" που είχαν διαβάσει το παιχνίδι μέχρι την τελευταία του ...αράδα, αλλά και ευνοήθηκαν από την απερισκεψία του Περέιρα, που θεώρησε ότι μπροστά του είχε τον Τύρναβο. Κάποιος θα έπρεπε να του έχει μιλήσει για τη ρεξόνα, που έλεγε η παλιά διαφήμιση. Η ενδεκάδα που κατέβασε ο Πορτογάλος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και σε προπόνηση. Μέχρι ο ένας να αρχίσει να βρίσκει τον άλλον, η εξαιρετική ΑΕΚ είχε κάνει δυο προειδοποιητικές βολές και είχε σκοράρει πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλεπτο.
 Ο Δέλλας είχε σκεφτεί σωστά. Απέναντι στους ψηλούς σέντερ-μπακ του Ολυμπιακού, οι δαιμόνιοι κοντοί της ΑΕΚ (με πρώτο τον Μπαρμπόζα και μετά τους Πλατέλα-Αραβίδη) έκαναν άνω-κάτω την "ερυθρόλευκη" άμυνα, από πολύ νωρίς. Ο Μάνταλος κατεύθυνε από πίσω με μαεστρία. Ο Γιόχανσον έδωσε ρεσιτάλ σε μια αθόρυβη όσο και ουσιαστική παρουσία, ο Τζανετόπουλος τα έδωσε όλα και οι δυο μπακ (Μπακάκης-Σοϊλέδης, ειδικά ο δεύτερος) ήταν από τους κορυφαίους. Δύσκολα θα βρούμε υστερήσαντα στην ΑΕΚ. Δύσκολα θα βρούμε και διακριθέντα στον Ολυμπιακό (αν το πολυψάξουμε θα καταλήξουμε στον Μέγκιερι), αλλά και ...φάσεις των "ερυθρολεύκων".
 Η ουσία είναι ότι αυτό το 1-1 δίνει στην ΑΕΚ αυτοπεποίθηση, αλλά και το προβάδισμα για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Και όπως καταλαβαίνει κανείς εκεί μπορεί να γίνει και ...σολντ-άουτ. Η ταυτότητα του αγώνα Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης" Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας) Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας) Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46 Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46΄Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65 Ντομίνγκες) ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (92' Σαρρής), Μπαρμπόσα (72 Ρόβας), Μάνταλος (87 Κρισάντους) , Αραβίδης. Γκολ: 14΄Αραβίδης, 47' Μιλιβόγεβιτς Κάρτες: 39'Λαμπρόπουλος, 40' Μπαρμπόσα, 41' Σαλίνο, 68 Φορτούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου