Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΗΜΑ. Kαταθέσεις: πόσα χρήματα σήκωσαν οι Έλληνες από τις τράπεζες μετά τις εκλογές!...

Έκθεση της Citigroup αναφέρει ότι τα στελέχη της επικοινώνησαν με εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας την Τρίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, οι αναλήψεις καταθέσεων από τις 10 Δεκεμβρίου έως και χθες, Τρίτη, έφτασε στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Εν τω μεταξύ, οι συνεχόμενες εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης για πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων, προσλήψεις, ακυρώσεις νόμων έφεραν θύελλα στις αγορές και είχαν ως αποτέλεσμα μια τρομακτική κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 Αξιωματούχοι και αναλυτές από το εξωτερικό προηδοποίησαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να «χαμηλώσει τους τόνους» και να μην προβεί σε όλες αυτές τις ενέργειες που έχει εξαγγείλει. Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος
 Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Δραγασάκης. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πραγματοποίησε πυροσβεστική παρέμβαση, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με στόχο να καθησυχάσει αγορές, επενδυτές, αλλά και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου