Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Ρωσία!....

Καθώς στη Ρωσία εορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα (με το παλιό ημερολόγιο), ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Προστάτιδας Ευλογημένης Παρθένου, στο χωριό Otradnoye της επαρχίας Βορονές.
 Πιστός σε μια παράδοση που τον θέλει να παρακολουθεί την χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε ναούς μικρών χωριών. Ο πατριάρχης της Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλος στο παραδοσιακό μήνυμά του είπε πως προσεύχεται για να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία, πάνω απ΄όλα. Καθώς εκατομμύρια πιστοί είχαν πλημμυρίσει τις εκκλησίες στην παραδοσιακή λειτουργία το βράδυ της παραμονής, στις 6 Ιανουαρίου, ο πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε πως το 2015 είναι η χρονιά που η ρωσική εκκλησία εορτάζει τα 1.000 χρόνια από το θάνατο του Μεγάλου Βλαδίμηρου, του κυβερνήτη που βάφτισε το Kievan Rus’ τον 9ο αιώνα.
 Τόνις επίσης, πως Ρώσοι και Ουκρανοί συνδέονται εδώ και αιώνες με πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που δεν μπορούν να διαλύσουν εξωγενείς παράγοντες. Πιστοί στην Χριστουγεννιάτικη λειτουργία της παραμονής, στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα Πιστοί στην Χριστουγεννιάτικη λειτουργία της παραμονής, στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα Το χωριό Otradnoye, όπου παρακολούθησε την λειτουργία ο πρόεδρος Πούτιν, βρίσκεται κοντά στη νότια πόλη Voronezhπερίπου 600 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Στην ίδια εκκλησία βρέθηκαν και παιδιά από κοντινό ορφανοτροφείο. Η εκκλησία που πήγε ο Ρώσος πρόεδρος, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τοποθεσιών της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ρώσων και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 450 πιστούς.
Είχε ανεγερθεί το 1901. Το 1991 ως το 2000 έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί στη διάρκεια που είχε παραμείνει κλειστή, για πολιτικούς λόγους. Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, ακολουθεί στο εορτολόγιο το Ιουλιανό ημερολόγιο που βρίσκεται πίσω από το Γρηγοριανό 13 ημέρες που ακολουθεί η Καθολική Εκκλησία (και οι Ελληνορθόδοξοι μόνο ως προς τα Χριστούγεννα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου