Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Απειλεί η Γερμανία μετά το άνοιγμα στην Ρωσία από το την κυβέρνηση: "Μην συνδέεται την οικονομία με τις αποφάσεις για την Ρωσία"!

Υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα ότι «οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο τομείς πολιτικής πρέπει να σταματήσει προτού ξεκινήσει». Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους του, όταν επέκρινε μια ανακοίνωση της ΕΕ, με την οποία η Ένωση προειδοποιούσε τη Μόσχα για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της, εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει το Ρόιτερς.
 Επίσης, η απόφαση του Τσίπρα να δεχθεί τον Ρώσο πρεσβευτή προτού συναντηθεί με κάποιον άλλον ξένο αξιωματούχο δεν έγινε θετικά δεκτή από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προσθέτει το πρακτορείο. Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν ομόφωνα για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και η Ελλάδα ενδέχεται να ασκήσει βέτο, σχολίασε ο Ρέτγκεν, που ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα ότι η κοινή δράση είναι αποφασιστικής σημασίας για την ικανότητα της ΕΕ να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου