Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Άγριος καυγάς Σαμαρά-Μεϊμαράκη: καζάνι που βράζει η ΝΔ!...

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Νέα Δημοκρατία. Αν και το κλίμα στις τάξεις της κεντροδεξιάς παράταξης φαίνεται ήρεμο ωστόσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι ζυμώσεις μεταξύ βουλευτών και στελεχών που έχουν ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών δείχνουν ότι σε πολύ σύντομο χρόνο θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Από όλες τις πλευρές υπάρχει η διάθεση ότι γίνει να γίνει συντεταγμένα και ομαλά χωρίς να υπάρξει η απειλή της διάσπασης ή του κατακερματισμού.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει και δίνει ως ορόσημο το τέλος Μαρτίου όπου υπάρχει λήξη ομολόγων. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, υπάρχει η αποψη ότι εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας ή αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την Ε.Ε. και θα έρθει σε ρήξη με το εσωτερικό του κόμματος του ή θα έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε. οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό ο μεσσήνιος πολιτικός θέλει η παράταξη να παραμείνει ενωμένη ώστε να μπορέσει γρήγορα να έρθει στην εξουσία μετά από μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του έχοντας ξεκινήσει επαφές με βουλευτές και στελέχη που περνάν καθημερινά το κατώφλι της Συγγρού προκειμένου να τον συναντήσουν.
 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το πρωί και με τον Βαγγέλη Μειμαράκη σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsΙt, οι δυο άνδρες συναντώνται για πρώτη φορά μετά την προκήρυξη των εκλογών. Στη διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει τις ενστάσεις του ενώπιον του Αντώνη Σαμαρά για τη στρατηγική του φόβου που ακολουθήθηκε στις εκλογές.
 Mάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο διάλογος ήταν ιδιαίτερα έντονος και κάποιοι τον περιέγραφαν ως καυγά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες. Παράλληλα, ο κ. Μειμαράκης όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναφέρθηκε και στο θέμα της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας με το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ να εκφράζει την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα, όπως άλλωστε κάνει και η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
 Μετά τις εισηγήσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει πλέον αρνητικός να συναινέσει η ΝΔ σε μια τέτοια εξέλιξη. Κοσμοσυρροή στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν μοιάζει αμέτοχος σε όλες αυτές τις διεργασίες. Αν και δεν εκφράζει την άποψη του για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ ωστόσο στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού παρατηρείται κοσμοσυρροή από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο γραφείο του, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κλπ..
 Παρόλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός ακούει τις απόψεις των στελεχών του ωστόσο ο ίδιος δεν εκφράζει άποψη για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο δυο πρόσωπα με αναφορά στον Κώστα Καραμανλή έθεσαν του δικούς του προβληματισμούς λίγες ώρες πριν σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Ο Βαγγέλης Αντώναρος μιλώντας στο ραδιοφωνο «Παραπολιτικά» έθεσα θέμα ηγεσίας ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης μέσω του Bήμα FM ζήτησε να προτείνει η ΝΔ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου