Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ Βέλγιο: Ευθανασία σε κατά συρροήν αρρωστο ψυχικα βιαστή και δολοφόνο!!...

Βέλγιο: Ευθανασία σε κατά συρροήν βιαστή και δολοφόνοΣε ευθανασία θα υποβληθεί ένας βιαστής και δολοφόνος στο Βέλγιο αυτή την εβδομάδα, παρά την ευρωπαϊκή απαγόρευση στη θανατική ποινή, έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου να του επιτρέψει να πεθάνει. Ο Φρανκ Βαν Ντεν Μπλίκεν, 52 ετών, δεν είναι σωματικά άρρωστος, αλλά ισχυρίζεται πως ο «ψυχολογικός πόνος» είναι ανυπόφορος και πως θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.
 Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ποτέ από τη φυλακή όπως επίσης και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις ανεξέλεγκτες σεξουαλικές του ορμές. Η αίτησή του για να πεθάνει έγινε δεκτή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ευθανασίας του Βελγίου τον Σεπτέμβριο και μέσα στο Σαββατοκύριακο, δόθηκε η επίσημη έγκριση για την μεταφορά του σε ειδική κλινική την Κυριακή, όπου και θα πεθάνει με θανατηφόρο ένεση. Το Βέλγιο νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002 και είναι μόνο μία από τις τρεις χώρες που το επιτρέπουν, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
 Οι υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας και ορισμένων πολιτειών της Αμερικής, επιτρέπουν στους γιατρούς να βοηθούν στην αυτοκτονία κάποιου υπό ορισμένες περιστάσεις. Ο Βαν Ντεν Μπλίκεν βίασε την 19χρονη Κριστιάν Ριμακλ την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της μετά από πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 1989 και τη συνέχεια την στραγγάλισε με μία από τις κάλτσες της. Εκείνη την εποχή θεωρήθηκε παράφρων και όχι ποινικά υπεύθυνος.
 Μετά από 7 χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος και επιτέθηκε σε άλλες τρία θέματα, ηλικίας 11, 17 κα ι29 ετών μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια διατάχθηκε ο επ’ αόριστον εγκλεισμός του και έκτοτε βγήκε μόνο μία φορά, στην κηδεία της μητέρας του. Ο Βαν Ντεν Μπλίκεν είχε κάνει αίτηση για ευθανασία για πρώτη φορά το 2011. Πρόκειται για ένα παιδί με φτωχό υπόβαθρο, με διαταραγμένη παιδική ηλικία, ενώ είχε πέσει και ο ίδιος θύμα βιασμού στην ηλικία των 15. Πήγε για πρώτη φορά στη φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα όταν ήταν 21 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου