Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ. Η κακοκαιρία ξαναχτυπάει ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ, ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ

Ο χιονιάς επιστρέφει, έστω και για λίγο, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και αργότερα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
 Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βορειοδυτικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρΕιδικότερα, από σήμερα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βορειοδυτικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ. Πιο αναλυτικά: 1. Σήμερα Δευτέρα (12-1-2015), στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες -κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές- και χιόνια στα κεντρικά, βόρεια ορεινά και ημιορεινά.
 Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 8-9 μποφόρ. Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν. 2. Αύριο Τρίτη (13-1-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά βαθμιαία την Τέταρτη (14-1-2015) θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου