Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Γιαννης Βαρουφάκης: Η δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν με χτύπησε πάλι!...

Τη γνώμη του για την κόντρα της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με την κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για τη Ρωσία (για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ποτέ δε συναίνεσε) καταθέτει ο υπουργός Οικονομικών,
 Γιάνης Βαρουφάκης, στο blog του, κανοντας λόγο για διαστρέβλωση από τα ΜΜΕ. Διαβάστε το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη: "Την πρώτη μέρα που αναλάβαμε υπουργεία, η δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν με χτύπησε πάλι. Ο διεθνής Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές πάνω στο πώς η πρώτη ‘κίνηση’ του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική ήταν να ασκήσει βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Βέβαια, δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο πρέπει να μοιραστώ μαζί σας αυτό σε προσωπικό επίπεδο.
 Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε ότι την πρώτη του μέρα στο πόστο του έμαθε από τις ειδήσεις πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει ομόφωνα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το πρόβλημα ήταν ότι εκείνος και η νέα κυβέρνηση δεν είχαν ποτέ ερωτηθεί! Επομένως, ξεκάθαρα, το θέμα δεν είναι αν η νέα κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
 Το θέμα είναι το αν η άποψή μας μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, χωρίς να έχουμε ερωτηθεί! Από τη δική μου οπτική γωνία, αν και (το δηλώνω ξανά) δεν είμαι ο ειδικός για να μιλήσω για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι ένα ζήτημα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτόν τον σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ της διαμαρτυρίας για το ότι παραγκωνιστήκαμε από τη διαμαρτυρία για τις ίδιες τις κυρώσεις; ‘Η είναι πολύ περίπλοκο κι αυτό;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου