Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Αποφυλακίζεται ο Στάθης Μπούκουρας....

Αποφυλακίζεται ο Στάθης ΜπούκουραςΛίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφυλακίζει τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητο Στάθη Μπούκουρα. Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας των 10.000 ευρώ. Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ήρθε ανήμερα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας την ώρα μάλιστα οι φήμες από καιρό έλεγαν πως ο Στάθης Μπούκουρας ήταν προσανατολισμένος να ψηφίσει θετικά στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα. Έτσι ο Στάθης Μπούκουρας αναμένεται να μεταβεί στη Βουλή χωρίς χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών για να ψηφίσει.
 Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως αξιολογώντας το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή. Όπως δήλωσε η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».
 Την ίδια ώρα, από ημέρα σε ημέρα, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ήδη ο εισαγγελέας και νυν προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει να κάτσουν στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου