Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΟΨΕΙΣ. Το πραγματικο διλλημα των εκλογων...Απο τον δικηγορο ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ.

To άρθρο μου στην Εφημερίδα ΑΞΙΑ της 20/12/2014, για το πραγματικό δίλημμα των εκλογών
 Το πραγματικό δίλημματων εξελίξεων είναι:
 Στήριξη του μικρού δικομματισμού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ή της πολιτικής σταθερότητας Η επίσπευση της εκλογής Προέδρουτης Δημοκρατίας, συνοδεύτηκε από μία πρωτοφανή όξυνση του πολιτικού κλίματος,πρωτοστατούντων σε αυτήν των δύο κομμάτων του μικρού δικομματισμού, της ΝΔ καιτου ΣΥΡΙΖΑ. Η μεν ΝΔ, εμφανίζει μία διαρκήυποτροπή, σε εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα,χρησιμοποιώντας τα στελέχη της, μία εξόχως ακροδεξιά ρητορεία, ως άλλη Κασσάνδρα προβλέπει την καταστροφή και επενδύει σε αυτήν, ενώ οΣΥΡΙΖΑ, έχει δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ,δημαγωγίας και λαϊκισμού. Το ρεσιτάλ, μάλιστα αποκτά και φεστιβαλικά, με φοκλορική επένδυση, στοιχεία, με τις αγορές, να χορεύουν στο ρυθμό των λαϊκών οργάνων που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, να παίξει.
Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνο, όταν το ρεφρέν, των ασμάτων συμπληρώνεται από απειλές για ειδικά δικαστήριο, δηλαδή τον τέλειο διχασμό. Όλη αυτή η « κλωτσοπατινάδα»,όπως θα την ονόμαζε, ο σοφός ελληνικός λαός, δεν έχει σε καμία περίπτωση σχέσημε τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο τόπος. Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί , με ομαλό τρόπο, από τομνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους εταίρους και δανειστές μας, ώστε η χώρα, να μην διακόψει πρόωρα τη χρηματοδότησή της.
 Για να επιτευχθεί η ομαλή έξοδοςαπό το μνημόνιο, απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η εθνική συνεννόηση και η πολιτική σταθερότητα. Άρα είναι αναγκαία η εκλογή προέδρου σήμερα, αλλά και η συμφωνία, όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας από εδώ και πέρα. Η εθνική συνεννόηση, δεν μπορεί να είναι κορυφής.
 Αλλά στη βάσητης κοινωνίας και των εθνικών προτεραιοτήτων. Δεν μπορεί την κρισιμότερη,στιγμή για τον τόπο, την ώρα που στην κυριολεξία, κρίνεται αν οι θυσίες θα πιάσουν ή όχι τόπο, το πολιτικό σύστημα να δείχνει αυτήν την εικόνα, η οποία,είναι τουλάχιστον κακόγουστη. Εξάλλου άνετα, όσα ο Ελληνικός,Λαός με θυσίες, έχτισε σε πέντε χρόνια, άνετα μπορούν να διαλυθούν όχι σε πέντεημέρες αλλά σε πέντε ώρες.
 Η στιγμή που ζούμε, η πολιτική,κρίση, την οποία αντιμετωπίζουμε, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, να συγκροτήσει μία,εκλογική συνεργασία, και συμπόρευση με ανανεωτικές δυνάμεις από όλο το πολιτικόφάσμα και να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία της δημοκρατικής προοδευτικήςπαράταξης.
 Αυτή η πολιτική συμπαράταξη είναιη μόνη υπαρκτή ελπίδα που έχει ο λαός,και ο τόπος για να ενωθεί. Είναι ο πόλος της σταθερότητας στην Ελλάδα.
 - Το ΠΑΣΟΚ, πήρε το 2010, τις ιστορικές αποφάσειςνα σωθεί η χώρα , από τον εφιάλτη της άτακτης χρεοκοπίας.
 - Δημιούργησε το πιο προοδευτικό πλαίσιο στηνΕυρώπη, προστασίας της ατομικής περιουσίας των πολιτών ( Νόμος για ταυπερχρεωμένα νοικοκυριά)
- Επιδίωξε το 2011, την εθνική συναίνεση και τηνπέτυχε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αφαίρεση από την πλάτη του Ελληνικού Λαού, ενός βάρους 180 δις Ευρώ.
 - Το 2012, ήταν το μόνο κόμμα, που είπε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.
 - Σήμερα υποδεικνύει τον οδικό χάρτη για την έξοδοαπό το μνημόνιο. Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει το δίλημμα μεταξύΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλαδή μεταξύ μίαςέξαλλης δεξιάς και μίας αλλόφρων αριστεράς, αλλά μεταξύ του μικρού δικομματισμού και της διαίρεσης ή της σταθερότητας και τη σύνθεσης που το ΠΑΣΟΚ εγγυάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου