Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Άδεια για να ψηφίσουν έλαβαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσης Αυγης.

Άδεια για να ψηφίσουν έλαβαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α.Με την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθούν οι τρεις ψηφοφορίες στην Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ύστερα από την άδεια που παρείχε ο εισαγγελέας των φυλακών.
 Οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές του κόμματος, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, έλαβαν έπειτα από αίτημά τους, άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα να παραστούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Έτσι, τόσο αύριο όσο και στις δύο επόμενες ψηφοφορίες, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταχθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι είναι πρώτη φορά που η αρμόδια
 Αρχή αποδέχεται το αίτημα των κατηγορουμένων βουλευτών να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία πλην εκείνων που αφορούσαν περιπτώσεις συζητήσεων για άρσεις ασυλίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική Αρχή εκτίμησε πως η συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία οι προφυλακισμένοι βουλευτές αιτήθηκαν άδεια μεταγωγής τους στη Βουλή, αφορά κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ εκτιμήθηκε ότι η μη συμμετοχή τους στη διαδικασία θα έθετε θέμα για την εφαρμογή του Συντάγματος.
 Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Αντίστοιχη άδεια αναμένεται να δοθεί και στον προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές Ναυπλίου, ανεξάρτητο πλέον, βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου