Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΣΟΚ!....Airbus AirAsia: Αγνοείται αεροσκάφος με 162 επιβαίνοντες!...

Το 2014 θα μείνει ως μια «μαύρη χρονιά» στην ιστορία της αεροπορίας της Μαλαισίας με την απώλεια δύο αεροσκαφών των εθνικών αερογραμμών Malaysia Airlines. Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 162 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.
 «Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα», δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα. Η πτήση QZ8501 της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα. airbus-air-asia 2 Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα Airbus A320-200. Μεταφέρει 155 επιβάτες, των οποίων οι εθνικότητες είναι οι εξής: 149 Ινδονήσιοι, τρεις Κορεάτες, ένας από τη Σιγκαπούρη, ένας από τη Μαλαισία και ένας Βρετανός. Οι 138 εξ αυτών είναι ενήλικοι, 16 παιδιά και ένα βρέφος.
 Μάλιστα πριν από λίγο η αεροπορική εταιρία AirAsia ανέφερε σε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook ότι «ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν. «Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας», πρόσθεσε η AirAsia. Το αεροσκάφος Airbus A320-200 πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να «αποκλίνει»από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία. Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Airbus A320-200. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμία πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει.
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 της Airasia και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερικ Σουλτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται με την οικογένειά του στη Χαβάη για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το νέο περιστατικό μυστηριώδους εξαφάνισης αεροπλάνου έρχεται σχεδόν κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Στις 8 Μαρτίου, η πτήση MH370 εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες. Η εξαφάνισή της παραμένει ανεξήγητη μέχρι σήμερα.
Το αεροπλάνο φέρεται να συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όταν πλέον τα καύσιμά του είχαν εξαντληθεί. Στις 17 Ιουλίου, ένα άλλο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ, εξερράγη εν πτήσει, κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, ανάμεσα τους 193 Ολλανδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου