Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πρόεδρος Δημοκρατίας: Πώς μπορούν να προκύψουν οι 12 ψήφοι για εκλογή του Σταύρου Δήμα

Με ποιον τρόπο μπορούν να προκύψουν οι ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας; Από τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές οι 13 έχουν ήδη ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι μένουν 12 ανεξάρτητοι βουλευτές, που στις προηγούμενες ψηφοφορίες ψήφισαν «παρών». Πρόκειται για τους Ο. Βουδούρη, Π. Μουτσινά, Θ. Παραστατίδη, Θ. Τζάκρη, Π. Τατσόπουλο, Μ. Μπόλαρη, Μ. Ανδρουλάκης, Χρ. Γιαταγάνα, Β. Καπερνάρος, Β. Πολύδωρας, Ρ. Μακρή και Ν. Φούντα.
 Οι περισσότεροι εκ των 12 έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα δώσουν θετικές ψήφους για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ όπως αναφέρει το Mega, η κυβέρνηση κοιτά και σε άλλες δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς με 9 βουλευτές και των ΑΝ.ΕΛ. με 12 βουλευτές. Μέχρι σήμερα, στις δύο ψηφοφορίες, καμία από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες δεν είχε διαρροές. Στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ καταλυτικό ρόλο, πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα παίξει η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δύο βουλευτές, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης έχουν εκφράσει σαφέστατες διαφωνίες.
 Στο στρατόπεδο των ΑΝ.ΕΛ, φάνηκε να διαφοροποιείται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που ανέφερε πως οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, όμως αργότερα δήλωσε πως θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας με βάση τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου