Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΤΩΡΑ: Τουρκικά F16 καταδιώκουν Ελληνικό αεροσκάφος πάνω από την Μύκονο!

Τουρκικά F16 καταδίωξαν πριν λίγο, αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που είχαν την εντύπωση ότι ήταν ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ.... Το περιστατικό αυτό συνέβη την ώρα που πήγαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Χίο στα Ψαρά για να επισκεφτει το εκεί φυλάκιο του ελληνικού στρατού.
 Τα τουρκικά F16 καταδίωξαν το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εώς την Μύκονο όπου εκεί βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 που είχε σηκώσει στο μεταξύ το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Ακολούθησε γρήγορη και σκληρή αερομαχία και αφού πήραν πάλι το μαθημά τους και αναχαιτίστηκαν, αποχώρησαν απο τον ΕΕΧ τα τουρκικά F16.
 Φτάνοντας στα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες ενημλέρωσε τον πρωθυπουργό για το περιστατικό και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που συνόδευε τον κ. Δένδια ενημέρωσε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών. Ο έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε στην «κόκκινη» γραμμή τον τούρκο ομόλογό του ο οποίος ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και είπε ότι θα περάσουν τον τούρκο πιλότο από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι πιθανόν να έχασε τον δρόμο. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που πετούσε, ελέγχει για την σωστή λειτουργά των ραδιοβοηθημάτων στα νησιά και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με ιπτάμενο ραντάρ αφού πρόκειται για παλιό αεροσκάφος και περιορισμένων διαστάσεων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου