Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος!...

1C472618AD3891B71ED50C44D8CF5C14.jpg«Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το ΕΣΥ, να διαμορφώσουμε την πρωτοβάθμια υγεία και να διατυπώσουμε νέους θεσμούς, όπως το εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εγκαινίασε τη νέα τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου του Κιλκίς.
 «Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλη σημασία τώρα που βγαίνουμε από την κρίση να λειτουργούν όλες οι εγγυήσεις της κοινωνικής συνοχής, σε αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επίπεδο», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Όλοι κατηγορούν το κράτος για τα πάντα, αλλά, ταυτόχρονα, όλοι περιμένουν από το κράτος τα πάντα, τα πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος, ένα κανονικό κράτος που λειτουργεί και αναπτυξιακά και με κοινωνική ευαισθησία». Συνεχάρη όσους βοήθησαν για να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και σημείωσε ότι το Κιλκίς νιώθει ότι η πολιτεία το προσέχει ενισχύοντας τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους που είναι το ΕΣΥ.
 Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς είπε ότι το κτίριο ήταν έτοιμο εδώ και χρόνια, αλλά η πτέρυγα δεν λειτουργούσε διότι δεν υπήρχε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας και εξασφαλίστηκε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. «Να σιωπήσουν όσοι έλεγαν ότι το νοσοκομείο του Κιλκίς θα κλείσει. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», παρατήρησε ο υφυπουργός.
 Ο διοικητής του νοσοκομείου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης μίλησε για το «πλεόνασμα ψυχής» των εργαζομένων σε αυτό και τόνισε πως στη νέα πτέρυγα λειτουργούν ο σταθμός αιμοδοσίας, το τεχνητό νεφρό, η μονάδα αποστείρωσης ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας. Παρών στα εγκαίνια ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Εμμανουήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου