Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ. Μπαίνει στο αυλάκι η ύδρευση της Αίγινας....

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες διάταξη που θα δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού της Αίγινας… Ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων φαίνεται πως μπαίνει στο “αυλάκι” με την διασφάλιση της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού.
 Το θέμα συζητήθηκε έπειτα από παρέμβαση του πρώην βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδη ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε να παραταθεί προηγούμενη απόφαση του, με την οποία είχε εξαιρέσει από την εφαρμογή του νέου Νόμου το συγκεκριμένο έργο – λόγω προγενέστερης έγκρισης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του υπουργείου για εκτέλεση με τη μέθοδο Μελέτης και κατασκευής- ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ένταξη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αποδεχομενος την αναπτυξιακή διάσταση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Καρύδη ότι τις προσεχείς μέρες θα καταθέσει διάταξη στη Βουλή για την ικανοποίηση ενός αιτήματος με το οποίο συμφωνεί σύσσωμη η κοινωνία και οι φορείς της Αίγινας, ώστε να διασφαλιστεί η κατασκευή του έργου.
 «Έχουμε χρέος και ευθύνη να στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την κατασκευή ενός πολυσήμαντου αναπτυξιακού έργου που περιμένει επί δεκαετίες η ιστορική Αίγινα” τόνισε ο Δημητρης Καρυδης, με τον υπουργό κ.Χρυσοχοιδη να αποδέχεται και να δίνει παράταση στην προηγούμενη απόφασή του, που εξαιρεί από το νόμο το έργο αυτό, προκειμένου να ολοκληρώσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αίγινας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια της νέας Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου να υπογράψει προγραμματική σύμβαση και να χρηματοδοτήσει άμεσα, χωρίς καμιά χρονοτριβή, ένα έργο ζωής για την Αίγινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου