Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. «Η μεγάλη της γκάφας σχολή»

Η αστυνομικοί της Αμαλιάδας συνέλαβαν μόνο τα περιφερειακά μέλη του κυκλώματοςΣε κωμικές σκηνές της ταινίας « Η μεγάλη των μπάτσων σχολή» παραπέμπει η πρωτοφανής γκάφα του Τμήματος Ασφαλείας της Αμαλιάδας στην Ηλεία, να συλλάβει χθες οχτώ συνολικά άτομα και να τα παραπέμψει στον εισαγγελέα της Αμαλιάδας με κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
 Η αστυνομικοί της Αμαλιάδας συνέλαβαν μόνο τα περιφερειακά μέλη του κυκλώματος Η αστυνομικοί της Αμαλιάδας συνέλαβαν μόνο τα περιφερειακά μέλη του κυκλώματος Λίγες ώρες μετά την «πανηγυρικά» επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας και του ηγετικού της στελέχους , που «νομιμοποιούσε» αλλοδαπούς τρίτων χωρών, με τη μέθοδο σύναψης εικονικών γάμων και αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αμαλιάδας ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.
 Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές και νομικούς κύκλους, δείχνει ξεκάθαρα ότι η «μεγάλη επιτυχία» της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα του Τμήματος Ασφαλείας της Αμαλιάδας στην Ηλεία «έσκασε σαν φούσκα» και μετατράπηκε σε ένα απίστευτο φιάσκο, για το οποίο πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε πειθαρχικό επίπεδο και ίσως και σε ποινικό κατά των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.
 Οπως λένε, με δεδομένη τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τον γενικότερο χειρισμό του θέματος από τους άνδρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας, καθώς στη δικογραφία που σχημάτισαν παραδόξως δεν συμπεριλαμβάνονται δημοτικοί υπάλληλοι και συμβολαιογράφοι που συμμετέχουν πρακτικά στις παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά μόνο τα «περιφερειακά» μέλη του κυκλώματος που είχαν δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση. Μάλιστα αναπάντητα παραμένουν και τα ερωτήματα γιατί ενώ είχαν να κάνουν με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας - όπως την χαρακτηρίζουν- δεν αξιοποίησαν την υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ για το άνοιγμα τηλεφώνων και τραπεζικών λογαριασμών του κυκλώματος ζητώντας δικαστική συνδρομή, αλλά αρκέστηκαν μόνο στην επιφανειακή έρευνα και στην απαγγελία κατηγορητηρίου το οποίο όπως αποδείχθηκε πως δεν είχε νομικό υπόβαθρο.
 Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα και 8 από αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλα 4 μέλη. Το κύκλωμα, όπως αναφέρεται, εμπλέκεται σε υποθέσεις «νομιμοποίησης» αλλοδαπών τρίτων χωρών με τη μέθοδο της σύναψης εικονικών γάμων και αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων.
 Εις βάρος τους σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις εμπλεκόμενοι και ειδικότερα ένας 34χρονος ημεδαπός και τρεις ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας καλύπτει πλήρως τις ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας της Αμαλιάδας, υποστηρίζοντας ότι αυτό έπραξε τα νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου