Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. «Δεν ήταν ο κύριος σεισμός»: έντρομοι οι σεισμολόγοι, φόβοι για νέο χτύπημα του εγκέλαδου!...

«Δεν ήταν ο κύριος σεισμός»: έντρομοι οι σεισμολόγοι, φόβοι για νέο χτύπημα του εγκέλαδουΣχεδόν όλη η Αττική ταρακουνήθηκε με τον σεισμό, που «χτύπησε» την Αταλάντη, ο οποίος υπολογίστηκε στα 5,1 ρίχτερ. Κι ενώ, μετά τον πανικό, που προκλήθηκε, οι σεισμολόγοι παρουσίασαν τον σεισμό ως το κύριο χτύπημα με πιθανούς μετασεισμούς, σήμερα φαίνονται ιδιαιτέρως «κουμπωμένοι».
 «Πρέπει να παρακολουθήσουμε την σεισμική δραστηριότητα τα επόμενα 24ωρα» είπε στη Μάρα Ζαχαρέα ο σεισμολόγος κ. Λέκκας και επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν οι ειδικοί να μιλήσουν μετά βεβαιότητος, πως πρόκειται ή δεν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Η διατύπωση αυτή δημιουργεί βεβαίως ένα αίσθημα ανησυχίας.
 Γιατί, αν ακολουθήσει, μετά το 5,1 ο κύριος σεισμός, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Όσον αφορά στο ρήγμα της Αταλάντης που τον 19ο αιώνα έδωσε σεισμό μεγέθους 6,7 ρίχτερ υποστήριξε, πως δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους, με την έννοια ότι για να ανατροφοδοτηθεί το ρήγμα με μεγάλη σεισμική ενέργεια, χρειάζεται ένα χρόνο γύρω στα 700 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου