Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Άλλα περίμεναν, άλλα είδαν- Πετσοκομένη η ενιαία ενίσχυση σε πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους

Άλλα περίμεναν, άλλα είδαν- Πετσοκομένη η ενιαία ενίσχυση σε πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφουςΟλοκληρώθηκε σήμερα, η πληρωμή της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 σε 656.736 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών ανέρχεται σε 886.450.613. Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν από τις τράπεζες (με βιβλιάριο από το ταμείο ή από ΑΤΜ με τη χρήση της κάρτας αναλήψεων) τα χρήματα. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παρακρατήσεων ή όχι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι δεν φαίνεται να έχουν γίνει. Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, «το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του έτους».
 Ωστόσο, πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες από αγρότες καθώς κάποιοι δεν είδαν καθόλου χρήματα στο λογαριασμό τους ενώ κάποιοι άλλοι είδαν μόλις το 20% με 30% του ποσού που δικαιούνται. Οι λόγοι για αυτό είναι ακόμη αδιευκρίνιστοι και αναμένονται διευκρινισεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους ενώ η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, με δηλώσεις του προέδρου της, Δημήτρη Καμπούρη, τονίζει ότι λιγότερη κατά 20%, είναι η ενιαία ενίσχυση που πιστώθηκε την Τρίτη σε κτηνοτρόφους, λόγω κακής ρύθμισης των βοσκοτόπων.
Ο ίδιος καλεί τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί για την προσεχή Πέμπτη (παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ), αλλά και στην πανελλαδική διαμαρτυρία που έχει οριστεί για τις 25 Νοεμβρίου έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα. Το υπουργείο ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν γίνει πληρωμές στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου