Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ.Ολλανδία: Ελεύθερη η έφηβη που πήγε στη Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστή!..

Ολλανδία: Ελεύθερη η έφηβη που πήγε στη Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστήΟι Ολλανδοί δικαστές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την έφηβη που είναι ύποπτη για τρομοκρατία, αφού μετέβη στη Συρία για να παντρευτεί έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, προτού τη σώσει η μητέρα της. «Ο δικαστής αποφάσισε ότι η Αΐσα μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αν σεβαστεί τους όρους που της τέθηκαν», ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μάαστριχτ. «Ο σεβασμός στους όρους αυτούς είναι σύμφωνα με τον δικαστή επαρκής εγγύηση ότι η έρευνα θα μπορέσει να συνεχιστεί με ήρεμο τρόπο», πρόσθετε.
 Η έφηβη εξακολουθεί να είναι ύποπτη «για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Η 19χρονη Αΐσα, της οποίας το επίσημο μικρό όνομα είναι Στερλίνα, συνελήφθη την Τετάρτη κατά την επιστροφή της στη χώρα μαζί με τη μητέρα της Μονίκ, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αναχώρησή της για τη Συρία. Η Αΐσα, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ, πιστεύεται ότι ταξίδεψε στη συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ για να παντρευτεί εκεί έναν μαχητή της οργάνωσης.
 Η 19χρονη αναχώρησε από την Ολλανδία τον περασμένο Φεβρουάριο για να παντρευτεί τον Ομάρ Γιλμάζ, έναν Ολλανδό τουρκικής καταγωγής ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στον ολλανδικό στρατό. Η Αΐσα είχε δει αρχικά τον Ομάρ στην τηλεόραση και στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί του μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.
 Όμως μετά την αποτυχία του γάμου της, η κοπέλα ζήτησε από τη μητέρα της να την βοηθήσει να επιστρέψει στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η Μονίκ, 49 ετών, μετέβη στη Ράκα και μαζί με την κόρη της διέσχισαν τα σύνορα με την Τουρκία. Πάντως η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η Μονίκ δεν πέρασε ποτέ στη Συρία, αλλά συνάντησε την Αΐσα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου